Exceptioneel transport

Experts in exceptioneel transport

Voor exceptioneel transport moet u bij Euro Road Services zijn. Wilt u goederen vervoeren, die qua afmetingen en massa de wet overschrijden? Dan mag u die niet zomaar vervoeren over de weg. U kunt denken aan betonnen balken, transformatoren of landbouwvoertuigen. Er komt nog een heleboel bij kijken bij het transport van deze goederen. Het is prettig om er dan niet alleen voor te staan, maar te kunnen vertrouwen op een deskundige en betrouwbare transportpartner. Euro Road Services heeft jarenlang ervaring met transport en weet alle goederen, hoe lang, breed of hoog ook, veilig en op tijd af te leveren op de plaats van bestemming.

Wet- en regelgeving exceptioneel transport

Omdat bij exceptioneel transport eigenlijk de wet wordt overschreden, zijn er andere voorwaarden van toepassing dan bij regulier transport. Dit wordt samengevat als AVET, Algemene Voorwaarden voor Exceptioneel Transport. Waar Euro Road Services altijd al nauw overlegt met u als klant, is het in dit geval verplicht om vast te leggen wie welke taken regelt. U kunt hierbij denken aan laden, lossen en het zorgdragen voor een vrije route. Wij kunnen u alles uit handen nemen, maar bespreken dit vooraf graag met u. Exceptioneel vervoer vraagt om bijzondere handelingen en dat stemmen we altijd met u af.

Vergunningen voor exceptioneel transport

We mogen niet zomaar met grote of hoge goederen gaan rijden. De overheid moet eerst voor dit type transport een speciale vergunning of ontheffing verlenen. Hiermee krijgen wij toestemming om uw goederen over de weg te verplaatsen. Belangrijk hierbij is dat u goed nadenkt over het hele proces. Dat exceptioneel vervoer om extra zorg vraagt, is wat Euro Road Services als geen ander snapt. Dankzij jarenlange ervaring met exceptioneel transport en een uitgebreide logistieke kennis hebben wij altijd een oplossing in huis om uw omvangrijke transportprojecten soepel te laten verlopen.

exceptioneel transport

Wij regelen uw exceptioneel transport

Voor andere weggebruikers is het soms even schrikken als ze exceptioneel vervoer tegenkomen. Afhankelijk van de grootte, breedte of lengte kan het zijn dat transportbegeleiding vereist is. Dit betekent dat een of meerdere voertuigen met het exceptioneel transport meerijden. Nederland loopt hierin voorop en ook Euro Road Services neemt dit erg serieus. Als het nodig is, regelen wij voor u een transportbegeleider. Deze verkeersprofessional mag het verkeer stopzetten, (snel)wegen blokkeren en zelfs de verkeersregels overtreden. Dit mag alleen als het in het belang is van de verkeersveiligheid.

Wilt u meer weten over hoe wij expetioneel transport kunnen regelen? Neem dan direct contact met ons op.